Steenbreekactie OBS de Jint Stiens

Kom op 23 september naar de officiële start van het groene schoolplein van De Jint in Stiens. Lever een tegel uit je tuin in en krijg er een plant voor terug! En er zijn diverse activiteiten van 12:30 – 14:00 uur op het schoolplein van de Jint:

  • Leerlingen halen tegels uit het plein
  • Steenbreekactie: Steen eruit Groen erin
  • Een sponsorloop door alle groepen
  • BiodiverStiens presenteert hun plannen
  • Er zijn hapjes en drankjes voor een klein sponsorbedrag
  • Je kunt je opgeven als vrijwilliger ‘groene vingers’ voor hulp aan de school voor de schooltuin/buitenklas.

De voordelen van stenen eruit en groen in je tuin

Pluktuin, moestuintje
Een moestuintje, tuinkruiden of plukfruit in je tuin is leuk, lekker, goedkoop en gezond. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen zelfs gezonder gaan eten als ze een moestuintje hebben.
Hittestress
Stenen houden de warmte vast; groen verkoelt en geeft schaduw. In de zomer kunnen mensen, vooral ouderen en zwakkeren, erg veel last hebben van een hoge omgevingstemperatuur.
Biodiversiteit
Alle Nederlandse tuinen zijn samen even groot als 70% van onze natuurgebieden. In een groene tuin voelen vogels, egels, vlinders en bijen zich thuis.
Wateroverlast
Op tegels blijft water staan; een groene tuin neemt water op. Dus minder waterplassen en je voorkomt overbelaste riolering.
Gezondheid
Het is bewezen dat kinderen met een beperking zich beter concentreren en rustiger worden van veel groen in de tuin. Ook bij volwassenen is groen aantoonbaar stress verlagend en geluk verhogend.
Luchtkwaliteit
Vergroening zorgt voor minder fijnstof in de lucht. De luchtkwaliteit neemt toe en luchtwegkwalen kunnen verbeteren.