Regenton of regenwater gebruiksinstallatie

Subsidie

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met hitte, langdurige droogte en extreme hoosbuien. Deze hoosbuien kunnen flink wateroverlast veroorzaken met borrelende toiletten, ondergelopen straten en kelders als gevolg. Door water (tijdelijk) op te vangen in je tuin help je mee aan het voorkomen van wateroverlast.

Plaats een regenton of regenwatergebruiksinstallatie

Met het plaatsen van een regenton of regenwatergebruiksinstallatie vang je zelf regenwater op in de tuin. Een regenwatergebruiksinstallatie is een speciale tank waarmee u grote hoeveelheden regenwater kunt opvangen. Zo heb je altijd een voorraad water voor je (tuin)planten wanneer het even niet regent. Plaats de ton wel in de schaduw, zo blijft het water helder en fris. En met een deksel op de ton voorkom je overlast van muggen. Bij de aanschaf van een regenton krijgt u 25 euro korting en voor een regenwatergebruiksinstallatie kunt u subsidie aanvragen.

Koppel de regenpijp los van het riool

Je kunt ook een regenpijp loskoppelen zodat het water rechtstreeks naar de tuin, wadi of wateropvangsysteem gaat. Hier kunt u geen subsidie voor krijgen.

Vraag subsidie aan

De gemeente Leeuwarden kent verschillende subsidieregelingen. Kijk of je daar gebruik van kunt maken. Kijk op de website van de gemeente Leeuwarden voor alle informatie.