Wat doet de gemeente

Onderhoud en beheer

Ieder seizoen is er iets te doen

De gemeente Leeuwarden investeert iedere dag in het onderhouden, uitbreiden en verbeteren van het groen. Omdat het in een groene omgeving fijn wonen, werken en recreĆ«ren is.

Groener is mooier

Van een mooi stuk groen ontwerpen, een plantvak onderhouden tot een goed project leiden met een prachtig eindresultaat. Ieder seizoen is er wel iets te doen in het groen. Van maaien, bomen en bloemenborders onderhouden, maar ook exoten en ziektes bestrijden, onderzoek doen en grote projecten die bijdragen aan het verkoelen van steden en het vergroten van de biodiversiteit.

Veranderend klimaat

Weet je hoeveel hoger de temperatuur in een stad kan zijn ten opzichte van het platteland? Soms wel 10 graden hoger! Dat ligt voor een groot deel aan de grote hoeveelheid steen in een stad (huizen, straten, daken). Dat houdt veel warmte vast. Groen daarentegen geeft schaduw en houdt water vast, wat helpt om af te koelen. Naast water vasthouden, helpt groen (en de aarde waar het groen in wortelt) enorm bij het afvoeren van water bij hevige regenval.