Bijzonder hotel geopend in Camminghaburen

Wijkpanel Camminghaburen en de Buitendienst hebben samen een insecten- en bijenhotel geplaatst in Camminghaburen Noord. Het hotel is onderdeel van het beleid van Leeuwarden als bijenvriendelijke gemeente. Andere onderdelen zijn het bijenlint en het maaibeheer waarbij, waar het kan, rekening wordt gehouden met de bijen.

Bijenhotels zijn vooral bedoeld voor solitaire bijen. Die vinden in de natuurlijke materialen van het bijenhotel een goede nestplek. De in het centrum geplaatste honingbijenkorf is alleen ter decoratie.

Met het hotel willen de betrokken partijen ook bewustwording creƫren voor onze natuurlijke omgeving. Het hotel is onderdeel van een pad langs de Groningerstraatweg. Dat pad had al een paddenpoel, fruitboomgaard, klein rivieren landschap en een terp. Daar komt nog een onderkomen voor vleermuizen en een zwaluwentil bij.

Het hotel is ontworpen door Alle de Jong, hovenier bij de buitendienst. Hij laat hiermee een knap staaltje bouwkunst en creativiteit zien. Je moet ver lopen, om een mooier bijenhotel te kunnen zien. Dat geldt ook voor de bij het project geplaatste, prachtige kunstwerken van de werkplaats van Vizier op Werk.