2022 is het jaar van Bosk!

Het wandelend bos van meer dan duizend bomen beweegt van 7 mei tot en met 14 augustus door de binnenstad van Leeuwarden.

Deze kunstinstallatie van Bosk wandelt van locatie naar locatie en tovert de straten en pleinen zo om tot groene oases. Bosk gaat het gesprek aan met de stad en haar bewoners en neemt je mee in het verhaal van de aarde, dat nodig herschreven moet worden. Bosk vertelt een verhaal dat verbindt, betovert, de blik verruimt maar ook herkenbaar is. Iedereen kan en mag aanhaken bij Bosk en je wordt uitgenodigd om mee te denken of mee te doen. Het project kent namelijk, naast het wandelende bos, een breed participatie-, educatie-, cultuur- en verdiepingsprogramma voor Leeuwarden en Fryslân.

Repetitie van Bosk vrijwilligers. Foto door Lucas Kemper

Bomen krijgen permanente plek in de stad

Samen met deelnemers, wijken, dorpen, verenigingen, ondernemers en organisaties streeft Bosk naar een groenere toekomst door het planten van heel veel bomen. Zo krijgen de bomen en de duizenden zaailingen van het wandelend bos na 14 augustus allemaal een permanente plek in de gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân.

Bosk is geïnitieerd door wijlen Joop Mulder (Sense of Place) en bedacht door Bruno Doedens (SLeM) in nauwe samenwerking met Arcadia.

Breng Bosk in beweging!

Het wandelende bos komt niet vooruit zonder wat mankracht en vrouwkracht. Duizenden deelnemers dragen bij aan het in beweging houden van de bomen. De bomen worden handmatig verplaatst en gevoed. Daarvoor zijn heel wat handen nodig. Doe je mee of heb je een leuk idee voor een project? Stuur een e-mail naar info@bosk.frl.

Meer weten over Bosk?