Burgemeester overhandigt eerste BOSK-boek

Maandag 18 september heeft burgemeester Sybrand Buma het eerste exemplaar van ‘Bosk het boek: wat kunnen we leren van bomen?’ overhandigt aan de medewerkers van de buitendienst van de gemeente Leeuwarden. Deze mensen hebben vanaf het begin van Bosk geholpen het wandelende bos in Leeuwarden te realiseren.

Bosk

In de zomer van 2022 trok er een bos door Leeuwarden. Bosk, een kunstwerk, gebeurtenis en aanjager van verandering ineen, was onderdeel van cultuurtriënnale Arcadia 2022. Duizenden bewoners, bezoekers en ondernemers hielpen mee om meer dan 1.000 bomen 100 dagen lang door de binnenstad te laten wandelen. Een route van 3,5 kilometer.

Bosk stond op pleinen, in winkelstraten en zelfs in een kerk. De wandelende bomen brachten mensen bijeen en maakten de stad zachter, wijzer, stiller, koeler en groener. De bomen en het culturele programma langs de route van Bosk inspireerden; wat doen bomen met ons? wat kunnen wij leren van bomen?

BOSK het boek: wat kunnen we leren van bomen?

Bosk heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten en de verhalen en beelden zijn nu samengevat in een boek. Een ode aan deze unieke gebeurtenis.

Dit boek neemt de lezer mee op de reis van de bomen, met een beeldend verslag, fragmenten uit het dagboek van artistiek leider Bruno Doedens en inspirerende verhalen over de noodzakelijke omslag naar een leven in harmonie met de natuur. Het Bosk boek is vanaf 20 september in Leeuwarden te verkrijgen bij Boekhandel van der Velde of via de websites van uitgever Noordboek en Arcadia. Prijs is € 34,90. ISBN: 978 94 6471 073 1.

Bosk en Arcadia

Bosk was onderdeel van de cultuurtriënnale Arcadia 2022 in coproductie met de gemeente Leeuwarden. Arcadia is een 100-daags cultureel programma dat eens in de drie jaar plaatsvindt in de provincie Fryslân. Het is een vervolg op Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. De volgende editie van Arcadia vindt in 2025 plaats.