Eerste bosk-bomen geplant op de Zwette en de Hemrik

Dinsdagochtend zijn de eerste Bosk-bomen aangeplant op de Zwette en de Hemrik. Wethouders Abel Reitsma en Evert Stellingwerf doken de takel in om de eerste bomen te planten op het terrein van Verno verhuur en Kooistra.com. In totaal worden er 205 bomen geplant op de Zwette en de Hemrik.

Stap in de groene richting
Een groot deel van de bedrijventerreinen is sterk verhard en dit kan problemen als hittestress en wateroverlast versterken. Bomen maken de Zwette en de Hemrik beter bestendig tegen het veranderende klimaat. Ze houden water vast, binden C02 en fijnstof en bieden verkoeling en schaduw in de zomer. Meer groen maken de bedrijventerreinen ook aantrekkelijker om te werken, een bedrijf te vestigen of om er producten te kopen. De actie is mogelijk gemaakt door 40 ondernemers van de Zwette en de Hemrik samen met de bedrijvenverenigingen de Zwette en de Hemrik en de gemeente Leeuwarden. De bomen komen op de terreinen van deze ondernemers te staan. Groenbedrijf Van Beets plant de bomen in logistieke samenwerking met loonbedrijf Brak.

Groene subsidies
De gemeente biedt subsidies aan voor het vergroenen van het eigen terrein en het slim omgaan met regenwater. Bijvoorbeeld door de aanleg van een groen dak, wateropvanginstallatie of de aanleg van een groene tuin. Kijk op www.leeuwarden.nl/subsidies voor een overzicht van alle mogelijkheden.