Heropening circulaire gebouwen Groene Ster

Op maandag 19 februari zijn de gebouwen in de Groene Ster heropent. Wethouder Evert Stellingwerf en uitbater Alex Leistra, hebben samen de laatste zonnepaneel op het dak van de cafetaria aangebracht.

Na een welkomstwoord van wethouder Evert Stellingwerf, heeft uitbater Alex Leistra ook ruimte gekregen om iets te vertellen. Hij gaf aan erg dankbaar te zijn dat de gebouwen zijn aangepakt. Naast zijn cafetaria, zijn ook het toiletgebouw en de opbergplaats onder handen genomen. De gebouwen waren in eerste instantie toe aan een schilderbeurt, maar bleken na onderzoek meer dan dat nodig te hebben. Er is voor dit project zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Zo is het PIR isolatiemateriaal gemaakt van gerecyclede PIR platen (kunststof) en de dakbedekking is gemaakt van gerecyclede bitumineuze dakbedekking. De boeistroken wordt uit tweedehands groene damwandbeplating geknipt.

Door de circulaire verbouwing zijn de gebouwen weer klaar om gebruik van te maken door inwoners. Om de gebouwen ook meer weg te laten vallen in de natuur, hebben ze natuurlijke kleuren gekregen.