Introductie van een tijdelijk Sport- en Recreatiepark 

Naast het bekende Cambuurstadion, op de velden van VV Leeuwarden, gaat binnenkort iets spannends gebeuren. De plannen voor de creatie van een tijdelijk park zijn in gang gezet, als voorproefje op de toekomstige bouwplannen voor dit gebied.

Dit nieuwe park krijgt verschillende onderdelen, allemaal ontworpen om alvast een idee te geven van hoe Nieuw Oud Oost er in de toekomst uit gaat zien. Wat we gaan toevoegen is onder andere:

  • Een crossbaan voor kinderen, waar de jongste bezoekers hun energie kwijt kunnen.
  • Een bijzonder doolhof, in de vorm van de gebouwen die er in de toekomst zullen komen te staan.
  • Een uitgestrekt gazon voor ontspanning en recreatie.
  • Een productieve moestuin die de gemeenschap samenbrengt.
  • Een sportveld dat openbaar is voor alle omwonenden, scholen en verenigingen. Iedereen is welkom om de sportvelden te gebruiken om te bewegen, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Het ontwerp van het park wordt nog mooier gemaakt doordat we beplanting toevoegen die van nature groeit in dit gebied. De toekomstige bouwblokken worden zichtbaar gemaakt door het gebruik van mais en zonnebloemen. Vlas geeft aan waar de toekomstige waterpartijen komen. We werken samen met lokale partners en organisaties om allerlei activiteiten te organiseren die dit gebied levendig maken. Eind april zijn we begonnen we met de eerste werkzaamheden aan het park.  De eerste fase van de crossbaan was eind april klaar. De tweede fase, het voorbereiden van de grond, het frezen en het planten van zaden is ook bijna klaar. Halverwege mei zijn ook de olifantenpaadjes aangelegd. In mei hebben we met kinderen van de Klomp en de BSO van het IKC een middag vogelverschrikkers gemaakt.