Ook tijdens de winter vogels in je tuin?

De winter is in aantocht. Veel vogels kiezen er daarom voor om naar het zuiden te vertrekken. Maar ook veel vogels blijven in Nederland. Welke vogels zijn dit en hoe kunnen we hen ondersteunen tijdens de koude dagen?

Door al het sneeuw en vorst is het vaak voor vogels en andere dieren lastig om voedsel te vinden. Maar jij kan ze een handje helpen! Wij hebben hieronder een aantal tips gezet wat je kan doen om het de vogels wat makkelijker te maken.

Maak zelf vogelvoer!

  Je kan natuurlijk voer kopen, maar het is nog leuker om het zelf te maken! Alleen of met je kinderen. Doe bijvoorbeeld biologische pindakaas in een dennenappel, of maak een vetbol! Ga voor een recept naar de website van de Vogelbescherming.

  Zelf een vogel- of egelhuisje maken

   Met al wat simpele materialen, kan je al prachtige dingen maken! Zo is een egel al enorm blij met bijvoorbeeld een huisje van bladeren en takken, een insect al met een dakpan onder een haag. Voor vogels kan je een vogelhuisje maken. Kijk voor tips op de website van Vogelbescherming.

   Doe een cursus over tuinvogels

   Welke vogels zijn eigenlijk vaste gast in je tuin? Hoe heten ze, wat zijn hun kenmerken en hoe zien ze eruit? Kom alles te weten over veelvoorkomende tuinvogels in een cursus, aangeboden voor IVN. Leden krijgen ook nog eens 10% korting! Ga naar de website van IVN en meld je aan.

   Heb je liever een online cursus?

   Wil je liever meer weten over vogels vanuit je luie stoel? Dat kan ook! Je kan de cursus volgen op de website van IVN. Na de cursus weet je welke soorten vogels er zijn en wat ze precies eten.

   Doe mee aan de vogeltelling!

   Ieder jaar organiseert de Vogelbescherming een vogeltelling. Zet daarom 26, 27 en 28 januari alvast in je agenda en tel mee! Op die manier kan de ontwikkeling van vogels in de gaten gehouden worden. Kijk voor meer informatie op de website van de Vogelbescherming.