25 euro korting op een regenton

Tot 1 december 2022 krijg je bij de deelnemende doe-het-zelf-centra en tuincentra in de gemeente Leeuwarden, direct korting krijgen voor de aanschaf van een regenton.

  • Je hoeft niet meer achteraf subsidie aan te vragen.
  • De regentonnenactie geldt voor alle dorpen en wijken in gemeente Leeuwarden.
  • Per huishouden kun je korting krijgen op maximaal 2 regentonnen.
  • De subsidie is voor inwoners van de gemeente Leeuwarden.

Hoe plaats je een regenton? Bekijk het filmpje hieronder.

Welke winkels doen mee met de regentonnenactie?
De kortingsbonnen voor de regentonnenactie zijn verkrijgbaar bij de volgende deelnemende winkels in gemeente Leeuwarden: Hoyte van der Wal, Tuincentrum Beek, Groenrijk/Tuin!, Welkoop, Intratuin Leeuwarden, Hubo, Gamma Leeuwarden West, Gamma Hemrik en de Praxis in Stiens. Ook de kortingsbon uit de Huis aan Huis Leeuwarden kan bij bovenstaande bedrijven ingeleverd worden.

Waterbewustzijn en tegengaan van droogte
De regentonnenactie draagt direct aan bij de ambitie om in 2035 een klimaatadaptieve gemeente te zijn. Dat wil zeggen een gemeente die goed probeert de negatieve gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte en wateroverlast, te voorkomen.  Actie gaat verspilling van drinkwater tegen. Via regentonnen bespaar je namelijk enorm veel water en ontlast je het riool. Een grote regenton bespaart zeker tot wel 2500 liter water per jaar.

Meerdere subsidies voor vergroening en wateroplossingen
Naast de regentonnenactie heeft gemeente Leeuwarden ook klimaatsubsidies. Zo bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld subsidie te krijgen voor het vergroenen van de tuin, door tegels eruit te halen en deze te vervangen door gras en/of planten. Ook voor groene (sedum) daken is er een subsidie. Dit geldt zowel voor bedrijven, verenigingen als inwoners. Kijk hier voor meer klimaatsubsidies