NK Tegelwippen 2023!

Wip die tegels uit je tuin

Help je mee? Het doel dit jaar is om meer dan 27631 tegels (score uit 2021) uit tuinen, bedrijventerreinen en gemeentelijke projecten te wippen en te vervangen door groen. Het NK Tegelwippen is van 21 maart tot 31 oktober 2023.

Hoe doe je mee?

Vervang tegels door groen in je eigen voor-, achter-, of geveltuin of bedrijventerrein. Alle gewipte tegels meld je aan bij de landelijke organisatie van het NK Tegelwippen. Zo gemakkelijk is het! En je maakt ook nog kans op leuke prijzen.

Tegels gewipt en dan?

Lees onze supersnelle Do It Yourself uitleg over tuinen, zodat je van je nieuwe stuk tuin een paradijsje maakt. En laat je ook inspireren door tegelwipacties van anderen.

We zetten de Tegeltaxi weer in

Heb je tegels gewipt, maar geen vervoer om ze naar de stort te brengen? Geen nood. De gemeente Leeuwarden gaat weer rondrijden met een Tegeltaxi. Alle tegels je die gewipt zijn en waar nu mooie groene planten staan, kunnen opgehaald worden. Tegels die weer vervangen worden door tegels worden niet opgehaald.

Organiseer een Steenbreekactie in jouw buurt

Is jouw tuin al helemaal groen? Wie weet kun je jouw buren helpen met hun tuin of heb je een goed idee om jouw buurt groener te maken. Organiseer dan een Steenbreekactie in jouw buurt. Met deze Blauwdruk Steenbreek lees je handige tips over de praktische zaken die je voor de Steenbreekactie regelt, hoe je een financiële bijdrage aanvraagt en vind je voorbeeld posters en flyers die je kunt gebruiken voor jouw actie.