NK Tegelwippen 2024!

Wip die tegels uit je tuin

Doe mee met het NK Tegelwippen 2024! Vorig jaar hebben we met zijn allen 68202 tegels uit tuinen, bedrijventerreinen en gemeentelijke projecten gewipt en vervangen door groen! Een prachtig resultaat. Dit willen we dit jaar proberen te overtreffen. Help je mee? Het NK Tegelwippen is van 21 maart tot 31 oktober 2024.

Hoe doe je mee?

Vervang tegels door groen in je eigen voor-, achter-, of geveltuin of bedrijventerrein. Alle gewipte tegels meld je aan bij de landelijke organisatie van het NK Tegelwippen. Zo gemakkelijk is het! En je maakt ook nog kans op leuke prijzen.

Tegels gewipt en dan?

Lees onze supersnelle Do It Yourself uitleg over tuinen, zodat je van je nieuwe stuk tuin een paradijsje maakt. En laat je ook inspireren door tegelwipacties van anderen.

We zetten de Tegeltaxi weer in

Ook dit jaar regelt gemeente Leeuwarden we de Tegeltaxi. Dus heb je tegels gewipt, maar geen vervoer om ze naar de stort te brengen? Meld de tegels aan, dan haalt de Tegeltaxi ze bij je op. Alle tegels die gewipt zijn en waar nu mooie groene planten staan, kunnen opgehaald worden. Tegels die weer vervangen worden door tegels worden niet opgehaald. Houd deze pagina in de gaten voor de data.

Organiseer een Steenbreekactie in jouw buurt

Is jouw tuin al helemaal groen? Wie weet kun je jouw buren helpen met hun tuin of heb je een goed idee om jouw buurt groener te maken. Organiseer dan een Steenbreekactie in jouw buurt. Met deze Blauwdruk Steenbreek lees je handige tips over de praktische zaken die je voor de Steenbreekactie regelt, hoe je een financiële bijdrage aanvraagt en vind je voorbeeld posters en flyers die je kunt gebruiken voor jouw actie.