Eerste boom Gedenkbos

Wethouder Bert Wassink heeft samen met voormalig  gemeenteraadslid PvdA Ursula de Voogd en fractievoorzitter PvdA Eline de Koning de eerste boom geplant in het Gedenkbos dat wordt aangelegd op een speciale plek bij het Leeuwarder bos. Het idee van een Gedenkbos in Leeuwarden is via een motie van de gemeenteraad opgepakt door beide dames. De eerste boom wordt namens de raad geplant als natuurlijke en symbolische nalatenschap van de afgelopen raadsperiode.

Persoonlijk
Het Leeuwarder Gedenkbos is 0,25 hectare groot en biedt in eerste instantie plaats aan 25 bomen. Een Gedenkbos, ook wel ‘Bos van de Toekomst’ genoemd, is een plek in de natuur voor het gedenken van belangrijke levensgebeurtenissen in een mensenleven zoals geboorte, huwelijk, jubilea, verjaardag of overlijden. Door het planten van een Gedenkboom kunnen mensen hun eigen persoonlijke gedenkplaats in de natuur maken. Het karakter van zo’n  bomenweide is in de beginfase open en zal naar mate de bomen ouder worden zich meer gaan sluiten.

Aanmelden?
Op dit moment is er nog geen duidelijk zicht op de belangstelling van inwoners van gemeente Leeuwarden voor de aanplant van Gedenkbomen. Wel zijn de eerste aanvragen daarvoor reeds gedaan. Voor het plaatsen van een Gedenkboom met gedenkpaal en messing plaatje wordt een bijdrage gevraagd van circa 275 euro. Een volgend plantmoment vindt naar verwachting na de zomer plaats. Aanmelden voor het planten van een gedenkboom kan via groenleeft@leeuwarden.nl of neem telefonisch contact op via 14058.

Fotobijschrift bovenaan: (v.l.n.r.) Bert Wassink, Ursula de Voogd en Eline de Koning onthullen de bijbehorende gedenkpaal

Kaart van het Gedenkbos.