Gratis zaden uit de zadenbieb

Tijd voor de tuin! Al is het nog frisjes, nu een tuinplan maken is een goed idee! De Zadenbieb gaat weer open en je bent welkom om gratis zaden van groenten, kruiden en bloemen te halen bij de Zadenbibliotheek Fryslân. Vanaf 1 maart zijn alle zadenbibliotheken in al onze vestigingen weer gevuld.

Hoe werkt het?

Je kunt zaden kosteloos lenen. In de zadenbibliotheek geldt geen uitleentermijn en er zijn geen boetes: de bibliotheek werkt vanuit 100% vertrouwen. Je kiest zaden die je nieuwsgierig maken of die je graag wilt hebben.

Als je zaden leent, zaai je deze in je tuin. Van de planten die daar opkomen, laat je tenminste 1 plant bloeien en in zaad schieten. Dit zaad verzamel je en laat je drogen. Om vervolgens, vast ruim een half jaar later, een deel van deze zaden terug te brengen naar de bibliotheek. Je zaden worden toegevoegd aan de collectie en ook weer uitgeleend aan andere tuiniers.

Zadenbibliotheek in dbieb

De Zadenkast is altijd, tijdens openingstijden van de bibliotheek, beschikbaar in de hal van dbieb Leeuwarden, in dbieb Burgum, dbieb Stiens en dbieb Grou.

Word gratis lid via zadenbibliotheeknederland.nl