De Groene Apotheek

Project

De Groene Apotheek (DGA) is ontstaan bij het realiseren van de Herbularis Simplis Medicinae, dat wil zeggen, een tuin met geneeskrachtige kruiden, een Community Art Project van beeldend kunstenares Aegerter.

De Groene Apotheek is in het Pieterselieparkje. Iedereen mag komen plukken, bijvoorbeeld van de verschillende slaplanten. De inrichting is heel divers. Aan de rand van Wijkzorgcentrum Sint Jozef staat een voedselbosje en in de tuin zelf staan verhoogde plantenbakken met bloemen. De verhoogde bakken vindt je ook op het Hoeksterplein, waar aardbeien en kruiden geplukt kunnen worden door de buurt. In de tuin van de Dahliastraat 33 kunnen munt en diverse andere kruiden geplukt worden.

In de DGA staan ook onderhoud- en vogelvriendelijke voorbeeldtuintjes. In deze tuintjes staan eetbare planten en struiken. Verder staan er al twee pergola’s in de wijk waar druiven, kiwi’s en andere eetbare planten bij gezet zijn. De DGA heeft als streven om de hele wijk groen en eetbaar te maken zodat iedereen daar van kan genieten!

Alle actuele informatie vind je op de facebookpagina van De Groene Apotheek.

Locatie:

Pieterseliewaltje, 8922 AC Leeuwarden