NK Tegelwippen 2023!

Project

Het doel: meer dan 27631 tegels wippen!

Dit aantal is de eindstand van de vorige tegelwipactie in 2021. Een mooi aantal, maar dit kan toch beter? Tijdens het NK Tegelwippen draait de strijd om welke gemeente, samen met inwoners en bedrijven, de meeste tegels kan vervangen door gras, planten en ander groen. Door op deze manier te vergroenen dragen we bij aan een goede afvoer van water, een betere biodiversiteit en verminderen we hittestress. Het NK Tegelwippen is van 21 maart tot 31 oktober 2023. Iedereen kan meedoen!

Doe ook mee!

Vervang tegels door groen in je eigen voor-, achter-, of geveltuin of bedrijventerrein en organiseer een Steenbreekactie in jouw buurt. Alle gewipte tegels meld je aan bij de landelijke organisatie van het NK Tegelwippen via nk-tegelwippen.nl/meedoen. Zo gemakkelijk is het! En je maakt ook nog kans op leuke prijzen.

Tegels gewipt en dan?

Tegels eruit, groen erin! Lees onze supersnelle Do It Yourself uitleg over tuinen, zodat je van je nieuwe stuk tuin een paradijsje maakt. En laat je ook inspireren door tegelwipacties van anderen.

Waarom zijn groene tuinen en bedrijventerreinen nodig?

Groene tuinen en terreinen zijn beter bestendig tegen de toenemende perioden van hitte en droogte en houden het regenwater beter vast dan bestrating. Daarnaast maakt een groene omgeving wonen, werken en recreëren een stuk prettiger. Omdat het er mooi uitziet, bijdraagt aan een gezond klimaat, goed is voor de natuur, hittestress tegengaat en water afvoert én opvangt.