Help mee met zaailingen oogsten!

In februari organiseert Meer Bomen Nu samen met de gemeente Leeuwarden een aantal oogstdagen. Tijdens deze dagen gaan vrijwilligers zoveel mogelijk kansarme zaailingen van bomen oogsten. Een zaailing is een heel jong boompje. Deze zijn kansarm omdat ze bijvoorbeeld in het maaipad staan en op die plek dus niet kunnen uitgroeien tot mooie, grote bomen. Of je nu een ervaren tuinier bent of gewoon een passie hebt voor de natuur, iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken. Help je mee?

Aanmelden

Ga naar de website van www.meerbomen.nu. In de agenda vind je de oogstdagen en meer informatie over de oogstdag. Kies de datum waarop jij kunt meehelpen. Laat je gegevens achter. Je wordt via de mail op de hoogte gehouden. We oogsten zaailingen op de volgende locaties:

Op deze plekken verwachten we de volgende inheemse soorten te oogsten: bessenstruiken, bosroos, vlier, veldesdoorn en meer. Zelf een zaailing mee naar huis nemen? Dat kan uiteraard!

Hoe werkt het oogsten?

Veel boompjes kun je gemakkelijk met de hand lostrekken. Bij sommige gebruik je een schep. De boompjes slaat Meer Bomen Nu op in een speciale opslagplaats: de Bomenhub. Op 2 maart zijn de boompjes op te halen door iedereen die een boom in zijn tuin wil.    

Landelijke Uitdeeldag op 2 maart

Op zaterdag 2 maart is de Landelijke Uitdeeldag. Dan kan iedereen, binnen en buiten de gemeente Leeuwarden, tussen 09.30 en 14.30 uur één of meerdere boompje(s) komen ophalen. De ophaal locatie in Leeuwarden is de Wielerbaan aan het Kalverdijkje 76. Meld je wel van tevoren aan op de website www.meerbomennu.nl.

Over Meer Bomen Nu
Meer Bomen Nu is een landelijke campagne van Stichting Urgenda. Zij oogst zaailingen die boventallig of ongewenst zijn in een natuurgebied. Door deze uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen! Sinds 2020 hebben vrijwilligers van Meer Bomen Nu meer dan een miljoen bomen en struiken verplant.